Informatie over whiteboards

Wat is het verschil tussen gelakt stalen en emaille stalen whiteboards?

Emaille is in feite een glaslaag die via een verhittingsproces (800°C) op een stalen plaat wordt aangebracht. De kwaliteit van een email-stalen bord is zeer hoog.
Gelakt staal is een economisch alternatief voor email-staal. Waar emaille staal een zeer lange levensduur heeft, zal gelakt staal na verloop van tijd steeds minder goed wisbaar worden, omdat haarscheurtjes in de laklaag van het schrijfvlak langzaam verzadigd zullen raken met markerinkt.
Na hoeveel tijd dit optreedt is afhankelijk van bijvoorbeeld de intensiteit van gebruik, maar het grauw worden van gelakt stalen borden zal na verloop van tijd altijd optreden.
Voor intensief gebruik is een email-stalen whiteboard de beste keuze.

Hoe kan ik het whiteboard zo behandelen, dat ik er zolang mogelijk gebruik van kan maken?

Voor het eerste gebruik dient u uw whiteboard goed af te nemen met een schone, vochtige doek.
Gebruik alleen speciale whiteboard markers. Tijdens het gebruik is het goed als u minimaal eenmaal per week het bord afneemt met een doek en speciale reinigingsspray. Deze verwijdert eventueel markerresidu en garandeert een goede wisbaarheid.
Als u bij aankoop van uw bord een starterkit aanschaft beschikt u direct over alles wat van belang is voor goed onderhoud. De voordeelbundels bevatten allemaal een starterkit.
Bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud kan uw whiteboard zeer lang meegaan.

Hoe is een whiteboard opgebouwd?

De whiteboards zijn opgebouwd uit een laag email-staal of gelakt staal, een drager (meestal spaanplaat) en een verzinkte backing-plaat.

Fotoserie: het productieproces van whiteboards bij de Nederlandse fabrikant Smit Visual.
Het complete assortiment inclusief maatwerk is via DiscountOffice in Nederland, België en Luxemburg leverbaar.

Wat is de garantie op een whiteboard?

De garantietermijnen verschillen per fabrikant. Over het algemeen geldt voor emaille whiteboards** een garantietermijn van 25 jaar op het bordoppervlak. Dit houdt in dat dat u gegarandeerd wordt dat gedurende 25 jaar alles wat u op het bord schrijft gemakkelijk zult kunnen wissen met een whiteboard-wisser; uiteraard op voorwaarde dat het bord natuurlijk op een goede manier wordt behandeld. De voorwaarden worden bij elk nieuw aangeschaft bord meegeleverd. Hieronder vindt u een tabel met een overzicht van de garantieperiode per fabrikant:

MerkGarantietermijn gelakt staal*Garantietermijn emaille*
Legamaster5 Jaar25 Jaar
Smit Visual1 Jaar25 Jaar
Quantore1 Jaarn.v.t.
5Star1 Jaarn.v.t.
Nobo5 Jaar5 Jaar

* Garantie is alleen van toepassing bij gebruik conform de richtlijnen van de fabrikant. De weergeven garantie termijnen zijn bij benadering. Kijk altijd in het bijgeleverde productblad voor de werkelijke garantietermijn.

** Weergeven garantietermijnen zijn alleen van toepassing op standaard whiteboards. Kantelborden, meervlaksborden of andere afwijkende uitvoeringen kunnen een afwijkende garantietermijn hebben.

Deel de link naar deze pagina:

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Pinterest